Geoskolan

Länkskafferiet

Här finns tips på länkar till webbplatser med information, artiklar, kartor, spel med mera.

Sverige i Minecraft - Vill du bygga en egen värld någonstans i Sverige? Här hittar du Lantmäteriets landskapsmodell.

BetterGeo – Öka förståelsen och intresset för geologi och geologins betydelse för samhället med Sveriges geologiska undersöknings (SGU) version av Minecraft.

Gotland i Minecraft – En digital skolsatsning om samspelet mellan geologi, naturresurser, hållbarhet och samhällsplanering (Sveriges geologiska undersökning, SGU).

Geologisk - En digital skolsatsning om samspelet mellan geologi, naturresurser, hållbarhet och samhällsplanering, från Sveriges geologiska undersökning. (SGU)

Stockholmskällan – Innehåller mer än 30 000 bilder, kartor, dokument och litteraturtips som berättar om Stockholms historia (Stockholms Stad).  

Teknikens Hus i Luleå erbjuder skolprogram och fortbildning.

Planeten - En digital mindmap om klimat och miljö på Forskning.se - en portal för forskning och information om aktuell forskning.

Globalis - En interaktiv världsatlas och ett digitalt uppslagsverk.

Miljömål.se - En webbplats med information om Sveriges miljömål, det svenska miljömålssystemet samt om uppföljningen och utvärderingen av miljömålen. Hur miljön mår och hur arbetet med Sveriges miljömål går. Här finns material som kan användas i undervisningen på både svenska och engelska. (Naturvårdsverket)

18 lektionsupplägg om miljömålen - Låt eleverna bygga vattenrenare, göra kortfilmer om att sola säkert, eller varför inte jobba med bilder för att upptäcka betydelsen av biologisk mångfald. (Håll Sverige rent)

Ordnance Survey Education recources - Utbildningssidor från lantmäteriorganisationen i Storbritannien. 

People and the planet - Global miljöinformation.

Reliefweb - Information om humanitära kriser orsakade av konflikter och naturkatastrofer.